Yapılan çalışmalara göre dengeli ve sağlıklı beslenmek, yeterli uyku ve egzersiz ile bağışıklık sistemini güçlendirmek bu hastalıktan korunmada temel etken olarak belirlenmiştir. Yeterli uyku, düzenli yapılan egzersiz , hijyen kurallarına uymak, sigara kullanmamak ve düzeli egzersiz ile sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturulmalıdır.Beslenme açısından ise düzenli ve dengeli beslenerek ;
-Yeterli sıvı alımı
- Kaliteli protein tüketimi
-Doğal sebze ve meyve alımı
- Tam tahıllara, bakliyat tüketimi
-Vitamin-mineral ve antioksidanlardan zengin besinler tüketilmeye özen gösterilmelidir.
Hijyen açısından ise; eller sık sık yıkanmalı, yabancı yüzeylere ve cisimlere temas edilmemeli, insanlarla araya mesafe konularak virüs bulaşması önlenmelidir.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla güne kahvaltı yaparak başlanmalı ve sağlıklı insanların günde 1 adet yumurta tuketmeleri önerilir. Ayrıca beslenmede tam tahıl ürünlerine ve yağlı tohumlara da yer verilmelidir.
Günde en az 2-2.5 litre su tüketilmelidir.
Yapılan araştırmalarda A vitamini solunum yolu enfeksiyonlarından korunmada etkin rol almaktadır. Bu yüzden hayvansal kaynaklardan karaciğer, yumurta, süt ve tereyağ tüketimine; bitkisel kaynaklardan ise ıspanak, pazı gibi koyu yeşil yapraklılar ve havuç, kış kabağı gibi turuncu renkli sebzelere beslenmemizde yer vermeliyiz.
C vitamini ise suda eriyen ve vücutta depolanamayan bağışıklık sistemini güçlendiren vitaminlerden biridir. C vitamini alımında taze sebze ve meyve tüketilmelidir, hayvansal kaynaklar C vitamini yönünden fakirdir. Yetişkin bireyler gün içerisinde 90 mg C vitamini almalıdır.
Sonuç olarak; virüsten korunmada dengeli ve düzenli beslenerek bağışıklık sistemini güçlendiren besinlere diyetimizde yer verip düzenli egzersiz yapmalıyız.