İşçi Beslenmesi

İşçi Beslenmesi

İş hayatında sağlıklı, başarılı ve verimli çalışabilmenin en önemli etkenlerinden biri sağlıklı ve yeterli beslenmektir. Yeterli ve dengeli beslenemeyen işçilerde iş kaza riski artmakta, verimlilik azalmakta ve çalışma kapasitesi düşmektedir. Yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı kan şekerindeki düşmeden dolayı işçilerde yorgunluk, halsizlik ve dikkatsizlik gibi problemler ortaya çıkmaktadır. Çalışan işçilerin harcadıkları kaloriye bağlı olarak almaları gereken enerji artmaktadır. Enerji karbonhidrat ve yağdan karşılanmakta ve protein harcanan çalışmaya bağlı kas gücüne bağlı olarak ayarlanmalıdır.İşçilerin harcadıkları kaloriye bağlı olarak gün içerisinde almaları gereken kalori 2500-4000 arasında değişmektedir. İş kazalarının azalması, verimliliğin artması için işçilerin sağlıklı ve yeterli beslenmesi gerekir.