KURU BAKLAGİLLERİN KULLANIMI

KURU BAKLAGİLLERİN KULLANIMI

Kuru baklagillerin kullanımı ;
- Soya fasulyesi içerisindeki çoklu doymamış yağ içeriği fazlalığından dolayı yağ elde etmede kullanılır. Ayrıca soya fasulyesi; insan besini ve hayvan yemi olarak, emülsiyon haline getirildikten sonra süt olarak ve tofu adı verilen peynir olarakta kullanılmaktadır.
-Nohut; leblebi olarak ve yemeklerde kullanılmaktadır.
-Kuru baklagiller tek başilarına ya da çorba içlerine katılarak kullanılabilir.
- Mercimek, fasulye ve nohut gibi kuru baklagillerden yahni ya da zeytinyağlı plakiler yapılmaktadır.
-Kuru baklagillerin tahıllarla birlikte tüketimi protein biyoyararlılığını arttırdığından özellikle nohut-mercimek gibi kuru baklagiller pirinç ya da bulgur pilavlarında kullanılabilir.