Kuzu Haşlama Tarifi

Kuzu Haşlama Tarifi


Kuzu Haşlama Tarifi İçin malzemeler

4 parça kuzu incik
2 soğan
3 patates
2 havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
Kıvırcık maydanoz
Tuz
Karabiber

Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuzu incikleri, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Başka bir tencerede tereyağını eritin. Kabuklarını temizlediğiniz havuçları ilave edip kavurun. Un ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.
Kavurduğunuz malzemeyi ete ilave edin. Patatesleri soyun ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölüp ekleyin. Limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edin.
Patatesler yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız haşlamanın üzerine kıvırcık maydanoz serpiştirin.
Kuzu haşlamayı, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kuzu Haşlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Kuzu etini pişirirken fazladan su ilave edilmemelidir.
Eti pişirirken kemiklerinden ayrılana kadar bekleyin. Bu sayede daha kolay parçalayabilirsiniz.
Haşlama işlemi sırasında tencerede oluşan köpükleri delikli bir süzgeç ile alın. Böylece etiniz berrak su ile haşlanacaktır.
Aromatik bir tat elde etmek için, sevdiğiniz baharatları pişirme işleminin sonlarına doğru ekleyin.
Kuzu etini haşladıktan sonra, suyunu cam bir kavanoza dökün. Et suyunu makarna ve pilav tariflerinde kullanabilirsiniz.