Mevsiminde Tüketilen Sebze ve Meyvelerin Önemi

Mevsiminde Tüketilen Sebze ve Meyvelerin Önemi

Günümüzde birçok sebze ve meyveyi her mevsimde bulabilme şansına sahip olsak ta her sebze-meyve mevsiminde güzel-lezzetli ve yararlı vitamin-mineraller içerir. Her sebze-meyve mevsiminde hastalıklara şif kaynağıdır ve nar-turunçgiller gibi meyveler kış aylarında içerisindeki C vitamini sayesinde soğuk algınlığına ve gribe karşı koruyucudur. her sebze meyve mevsiminde ve doğru şekilde tüketilmelidir. Kabuklu tüketilebilen meyveler içerisindeki posadan dolayı elma gibi kabuklarıyla tüketilmelidir. Bu şekilde tüketilen meyvelerin içerisindeki posa sayesinde bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığa iyi gelir. Sonuç olarak mevsiminde ve uygun saklama, pişirme ve tüketme yöntemleriyle tüketilen sebze ve meyveler sağlıklı beslenmemizde ön plandadır.