Sağlıklı Bir Ramazan için İp Uçları

Sağlıklı Bir Ramazan için İp Uçları

-Toksinlerin vücuttan atılması, idrar yollarının ve böbreklerin korunması, dehidratasyonu dengelemek ve kan dengesinin korumak amacıyla en az 8 su bardağı olacak şekilde yeterli miktarda su içilmelidir.
-Vücuttaki sıvı kayıplarını önlemek amacıyla fiziksel faaliyetler sınırlandırılmalı ve serin ortamlarda kalınmalıdır.
-Aşırı besin tüketmek alınan enerjinin artması ve kilo artışına neden olacağından besin öğeleri dengeli ve yeterli bir şekilde alınmalı aşırı besin tüketilmemelidir.
-Yağlı besin tüketimi düşürülmelidir.
-Dengeli bir öğün oluşturulmalıdır. Kompleks karbonhidratlar tüketilmeli, basit şekerlerden uzak durulmalıdır.
-Sindirimi kolaylaştırmak amacıyla tüketim yavaş olmalı ve iyi çiğnenmelidir.
-Mide sağlığı için ait içeriği yüksek içeceklerden uzak durulmalıdır.
-Diüretik etki yapan kafein içeriği yüksek içeceklerden uzak durulmalıdır. Bu içecekler oruç sürecinde vücutta sıvı kaybına yol açmaktadır.